Вие сте тук: Начало / Блог / » Консултации / Пестене на електроенергия в дома

Как да намалим разходите за електрическа енергия

Каквото и да говорят правителството и комисията за енергийно и водно регулиране, цената на ел. енергията ще расте. MD Creative Studio Ви предлага няколко съвета за понижаване потреблението на електричество във Вашия дом. Крайната цел, която проповядваме е изграждане на сграда с клас „MD - УМНИ СГРАДИ”, която ще реши комплексно проблемите с енергоефективността на жилището. Но това е дълъг и скъпо струващ процес, който ще извървим заедно с Вас. Освен икономии от семейния бюджет, ще участваме и в решаването на глобалните проблеми на нашето време:

ще понижим количеството на вредните емисии в околната среда. България е на първо място по замърсеност на въздуха в Европа;

ще повишим комфорта в обитаваните помещения;

ще икономисаме енергоресурси за следващите поколения.

Какви са конкретните стъпки, които можем да предприемем веднага за пестене на енергия?

1.Използване на енергоспестяващи крушки. Възможностите са няколко:

компактни луминисцентни лампи;

светодиодни лампи (LED лампи);

луминисцентни лампи с електронно запалване;

халогенни лампи.

Съвет от MoneviDesign: Изберете светодиодни лунички или по-добре светодиодни LED тръби от реномиран производител. Ако се затруднявате с избора, се свържете с нас, за да Ви препоръчаме най-правилното решение за Вашата сграда / помещение.

2. Промени в кухнята и многобройните уреди захранвани с електричество:

заменете по възможност уредите за готвене и печене с газови;

използвайте енергоефективни уреди;

разположете правилно отделните уреди. Хладилникът трябва да е далеч от нагревателни уреди или слънчев прозорец.

Съвет от MoneviDesign: Направете инвестиция в съвременна кухня. Екипът на Моневи Дизайн ще Ви помогне с направа на 3D модели, да видите предварително, как ще изглежда това пространство и след Вашия избор, ще направим енергоефективен разчет на използваните битови уреди.

3. Подходящи енергоефективни уреди в банята:

високоефективен бойлер;

газов бойлер;

слънчев панел и такъв тип бойлер.

Съвет от MoneviDesign: Слънчев бойлер, монтиран на покрива или балкона, веднага ще Ви намали сметката за ток или топла вода с най-малко 50 лв. за четири членно семейство. Нашият екип, с разработване на 3D модел, ще избере най-подходящото място за монтаж на панели и бойлер, за да използвате пълноценно слънчевото греене и за да не нарушите архитектурния дизайн.

За всякакви въпроси, относно намаляване на разходите за ел енергия във Вашия дом или бизнес помещение, се свържете с нас и ние ще Ви помогнем.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги