Вие сте тук: Начало / Блог / » Консултации /  Семейна къща за младо семейство в самостоятелен парцел

Семейна къща за младо семейство в самостоятелен парцел

Семейната къща трябва да отговаря на изискванията и нуждите на младото семейство както сега, така и след 20 и повече години. MD Creative Studio считат, че за тази цел къщата трябва да е в собствен парцел. Изборът на място за строителство трябва да позволява етапност на строителството, гъвкавост и модулност.

Строим дом сега, но той трябва да отговаря на изискванията и потребностите на семейството и след много години, да осигури качество на живот, съобразено с развитието на технологиите във всички аспекти. Границата между работа и личен живот, заетост и почивка в днешната действителност е илюзорна, и намирането на подходящи архитектурни решения, които да удовлетворяват тези противоречиви изисквания за правилно и функционално разпределение на жилищното пространство, при сравнително ограничени финансови ресурси е трудна задача.

 

3D визуализация на проект семейна къща

3D визуализация на реализиран проект: Семейна къща в самостоятелен парцел

Разпределение на пространството в къща - концепция от Моневи Дизайн

Разпределението на пространството в къщата на четири или пет части, като всяка част е функционален модул:

Общо пространство - дневна с кухня. Тук всички се събират заедно, от тук тръгват за изпълнение на ежедневните си задължения, от тук стигат до личните си стаи.

Детски стаи. Стаи за всяко дете с кът за спане, игра, занимания и подготовка на уроци. Трябва да се предвиди възможност след израстването на децата и напущане на семейното огнище да могат да се преустроят в стаи за гости, като най-вероятните гости ще са самите деца.

Спални. Място за почивка след тежък и изморителен ден.

Открито пространство. Какво по-хубаво от пряк контакт с природата от собствената веранда.

Помещения за работа или дейности свързани със собствено хоби.

Към всички тези помещения трябва да се изградят тоалетни, бани, килери, котелно. Гаража за колите е задължително необходим.

Най-голямото предимство на къща в самостоятелен парцел е дворното пространство.

Тук задължително трябва да има градина, която да бъде изградена с отделни кътчета, съобразени с вкуса и потребностите на всеки член от семейството:

за отдих;

за работа на чист въздух;

за уединение;

за събиране на много хора при семейни празници;

за релаксация сред природата.

Използване на нови технологии за сградна енергоефективност и опазване на природата.

Използването на новите технологии трябва да улеснява живота, да осигурява ефективност в работата и удобство и комфорт при почивка в семейния дом. Изграждането на интелигентни системи за управление на уредите и инсталациите ще обезпечи удобство при ниски експлоатационни разходи.

Грижата за природата е основна задача на съвременното семейство. За това къщата трябва да бъде изградена с почти нулево енергийно потребление. Това е активна къща, къща изградена с използването на технологии и материали за намаляване на топлинните загуби, осигуряване на вентилация за свеж въздух, при използване на собствена енергия, генерирана от възобновяеми източници.

Собствениците на такъв дом имат много планове за неговото усъвършенстване. Монтирането на специални инсталации за производство на енергия, фотоволтаични панели, слънчеви колектори, геотермални помпи и много други. Използването на съвременни биотехнологии е приятно занимание, което възпитава трудови навици и прави задружни всички членове на семейството, като им осигурява екологични чисти продукти и движение на чист въздух. Не на последно място в плановете за застрояване е предвидено място и за допълнителни сгради, втори етап строителство. Те биха позволили на порасналото семейство да продължи да живее заедно, но със осигурено лично пространство на новите млади семейства от порасналата фамилия.

Ако имате нужда от помощ при направата на проекта за Вашия дом и разпределението на дворното пространство се свържете с нас, като ни се обадите или ни пишете.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги