Вие сте тук: Начало / Блог / » Консултации / Груб строеж на сграда ➤ етапи и изпълнение

Строителство на етап груб строеж на съвременно жилище

Приемаме, че жилищна сграда е изпълнена на етап груб строеж, когато са завършени конструкциите, ограждащите стени и покрива. В повечето случаи довършителните работи не са изпълнени или има частично изпълнение.

Етапите на изпълнение на грубия строеж са:

изкопни работи;

направа на фундаменти, изграждане нулев цикъл;

конструкции;

стълбищни клетки;

покрив.

Отделни етапи на груб строеж на сграда - общо описание:

1.Изкоп - дълбочината и размерът на строителния изкоп зависят от разчетите на фундамента. В най-общия случай дълбочината на фундиране зависи от:

видът, конструкцията и натоварването, което придава сграда на земната основа;

инженерната геология на земните пластове;

релеф на площадката;

дълбочина на подземните води;

дълбочина на фундиране на близки сгради;

дълбочина на замръзване на земните пластове.

2.Направа фундаменти и нулев цикъл - изборът на типа фундаменти е комлексна задача, за изпълнението на която се изисква опитен екип от проектанти и използването на съвременни разчетни методи.

Правилният избор води до икономично обосновано решение, което има голяма тежест в общата стойност на сградата. Ориентировъчно, стойността на нулевия цикъл е около 25% от стойността на сградата на етап груб строеж, но при използваем сутерен и други утежняващи обстоятелства може да достигне до 40%.

3.Конструкции - конструкциите на сградата се образуват от взаимно свързани елементи с носещи и ограждащи функции. Носещите елементи определят вида на конструкцията. По начина на изпълнение конструкцията е:

монолитна;

сглобяема;

комбинирана.

4.Стълбищни клетки - стълбищната конструкция в зависимост от вида на материала може да е:

бетонна;

железобетонна;

дървена;

стоманена;

съчетание от тези материали и стъкло.

5. Покрив - в зависимост от вида на материала за конструкцията, покривът е железобетонен или дървен, по геометрия скатен или плосък.

Стойността на покрива е около 25% от стойността на сградата на етап груб строеж. Но това е много важен елемент на къщата, от който зависи комфортът на обитаване и дълговечността на сградата. Изборът на вида на покривното покритие е от решаващо значение за неговата функционалност. Предлаганите на пазара видове покривни материали са следните:

керамични керемиди;

метални керемиди;

битумни керемиди;

рулонни материали;

метални плоскости;

плоскости от битумни материали;

каменни плочи.

Екипът на MD Creative Studio предлага различни проектни решения на жилищни сгради. Тъй като изборът на определено решение зависи от множество фактори, ще се постараем да разгледаме различни варианти, с обосновани технико-икономически показатели, за да ви помогнем при избора на решение.

Свържете с нас, като ни се обадите на тел. +359 988 812 830 или ни пишете на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги