Вие сте тук: Начало / Блог / » Консултации / Материали за груб строеж на фамилни къщи

Строителни материали за груб строеж на фамилни къщи

Утвърдените добри практики при проектирането и строителството на семейни къщи от екипа на MD Creative Studio, ни позволяват използването на широка гама традиционни материали, както и внедряването на нови с доказани технически характеристики.

В тази статия ще направим кратък преглед на основните материали, които се използват при изграждането на конструкциите на сграда.

3D визуализация фасада на монолитна къща

3D визуализация: Монолитна къща

Здравината, дълговечността и надеждността на новопостроена сграда, зависят от използваните материали и избраната конструктивна схема.

Основните видове материали, които се използват при строеж на къща са:

 1. Бетон - материал получен от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, трошен камък или речен чакъл, плюс широко използваните сега химични и минерални добавки.

  В строителните конструкции бетонът се използва в комбинация със стоманена армировка, стоманобетон. Стоманобетонът е утвърден материал с доказани дълготрайност и устойчивост. Недостатък са високите му топлинни загуби, но при направа на добра топлоизолация този недостатък се избягва.

  Бетон, приготвен при заводски условия, в сертифициран бетонов възел е неоспоримо качествен материал намерил широко приложение в строителството. Проблем е транспортирането му на разстояния над 30 километра, защото бетоновата смес има кратко време на свързване, а и това води до неприемлива цена за кубичен метър бетонова смес.

 2. Керамични тухли - древен строителен материал, пожароустойчив и сравнително влагоустойчив. Топлоизолационните качества са по-добри от стоманобетона, но за постигане на топлотехническите норми за сградата, се нуждае от топлоизолация. Коефициентът на шумоизолация е нисък.
 3. Стоманени конструкции - металните конструкции имат по-добро съотношение носимоспособност към тегло от стоманобетонните и се използват в конструктивни схеми с големи натоварвания. Намират малко приложение в нискоетажните сгради, защото там натоварванията, които възникват в отделните елементи и възли са малки.
 4. Дървени конструкции - дървото е материал с доказани качества:
 5. по надеждност се изравнява със стоманобетоновите конструкции;

  енергоефективност - безспорен лидер;

  добра шумоизолация;

  екологичност;

  къси срокове за изработка и монтаж.

  За хората, които е ценят своето време и пари, екипът на Моневи Дизайн предлага семейни къщи с дървена конструкция, с индивидуален дизайн, съобразен с желанията и изискванията на всеки наш клиент.

Ако се колебаете за избора на материали за строеж на Вашия дом или бизнес помещение се свържете с нас, като ни се обадите или ни пишете.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги