Вие сте тук: Начало / Блог / » Строителни ремонти / Фототапети - материали за изготвянето им и фототапети по поръчка (част 2)

Материали за изготвяне на фототапети. Фототапети по поръчка

Основните материали за направа на фототапети са:

Висококачествена хартия – този вариант се използва най-отдавна, най-разпространен е, и е с ниски производствени разходи. Внимавайте с прекалено евтините фототапети, защото причината за ниска цена, може да е използването на нискокачествена хартия, което ще ви създаде проблеми. Затова преди да ги закупите, потърсете информация за конкретния производител. Вижте и как се залепят фототопетите отпечатани на висококачествена хартия.

Флизелинова основа – представлява нишки от нетъкан текстил. Фототапет отпечатан на такава основа е по-плътен и по-трудно може да се накъса. Залепя се, чрез специално флиз лепило, което се маже на стената, а не върху тапета. Като цяло поставянето им е по-лесно от тези на обикновена хартия (вижте тук подробностите по залепяне на флизелиновите фототапети). Демонтажът също е лесен, без мокрене и може да се отстрани в цяло състояние (възможност за повторна употреба).

PVC фолио – фототапетите печатани на този материал са самозалепващи и предимство е не използването на лепило и бързия демонтаж, без остатъчни следи. Могат да се мият, като се използва леко влажна кърпа. Има възможност за поставяне върху тях на тънък прозрачен ламинат, чрез който се получава по-голяма защита и по-дълъг живот. Поради факта, че не се използва лепило за залепването им, могат да се поставят на повече видове повърхности.

 

Фототапет по поръчка

 

Когато обмисляте и решавате дизайна за вашето жилище, вие имате определени идеи, но за жалост, когато започне обикалянето на магазини за откриване на желаните материали, не ги откривате. При фототапетите този проблем го няма, тъй като има възможност за изготвяне на фототапета по ваша снимка или ако си харесате вече готов има производители, които предлагат преоразмеряване, премахване на мотиви, добавяне на обекти и др. промени, чрез които фототапетът да се превърне в идеалният за вас.

За изготвянето на фототапет от снимка, трябва снимката да е с добро качество и идеален фокус, особено ако тапетът ще трябва да бъде голям размер. Предварително е добре да изберете и материала, на който ще бъде отпечатан вашият уникален фототапет.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги

Виж подобни статии

Фототапети - ползи от използването им (част 1)

3D Дизайн на дневна стая в бяло