Вие сте тук: Начало / Блог / » 3D визуализация / 3D визуализация композиционни решения

3D проекти - създаване на триизмерни композиции. Използване на 3D модел за извличане на чертежи, компоненти и конструкции с работни детайли.

Триизмерната графика или 3D визуализацията, използвана в архитектурата при проектирането и строителството на сгради, може да бъде с различна сложност, в зависимост от целите на проекта.

Видове 3D визуалузации в зависимост от нивото на детайлизация

Триизмерен модел с ниско ниво на детайлизация с общи опростени форми.

Какво постигаме - сглобяване на основните елементи на сградата и обединяването им до окончателен модел на сградата. При интериорното моделиране пространството се разделя на зони-работа, хранене, спане и други, избират се местата на мебели и уреди и се осигурява максимално упростен достъп до тях.

Триизмерен модел с високо ниво на детайлизация

При тези 3D визуализации присъстват точни обемни модели с техните сенки, отражения и осветеност при дневна и изкуствена светлина.

Какви са целите на различните модели.

При ниско ниво на детайлизация 3D моделите се използват за да презентираме проекта в идейна фаза.

Тук именно се одобряват всички композиционни решения, като се съчетават изискванията на клиента и нормативните и законови изисквания за типа сграда. Много важен етап за вписване на сграда в реалните теренни условия, на фона на реалния пейзаж.

При интериорните модели вътрешното пространство придобива обемен смисъл. Избират се големини, форми, цветове и композиция на мебели и уреди. Избират се настилки, цвят и форма на стени и тавани. Избират се местата на осветителни тела и уредите за отопление и вентилация. Резултата е визуализиран композиционен модел на вътрешните и външни обеми, при реална осветеност и точни размери.

Триизмерен модел с високо ниво на детайлизация-това вече е работен проект с прецизност и качество на детайла.

Какво реално можем да достигнем? Направа на 3D модел на всеки елемент от фасадата или вътрешното пространство с точност достъчна за предоставяне на производител на мебели или строителна фирма за изпълнение на елемента.

Но тук не трябва да се стига до крайности, защото модела става прекалено тежък, големината на файла е от порядъка на стотици магабайти, и това затруднява и оскъпява както изработката, така и последващото препращане и разглеждане от различни хора. Необходими са много скъпи компютри, и не всичко може да се качи и види в интернет мрежата.

3D визуализация на кухня с високо ниво на детайлизация

3D визуализация на реализиран проект: Дизайн кухня с високо ниво на детайлизация

Ползите от оптимизиран 3D модел са съществени. От него лесно могат да се направят традиционни чертежи на компоненти и конструкции. Тези чертежи се изпращат на съответния производител, той ги прехвърля на софтуера, с който реално изпълнява технологично дадения елемент и ни връща обратна информация за възможността за изпълнение на дадените детайли.

Ако е необходимо този елемент се моделира отделно и пак се поставя в общата композиция. Така можем да постигнем реалистична и изпълнима от конкретен производител детайлност до точност, каквато е необходима за придобиване на визуална представа на бъдещата сграда и нейното обзавеждане, като композиция и отделни детайли.

При изпълнението на декорациите, цветовите решения, се правят предварителни мостри, върху реално изпълнена основа, за да се избегне разликата от възприятието на компютърния модел и реалния цвят.

Ако имате проект, за който имате нужда от 3D моделиране и визуализиране се свържете с нас, като ни се обадите на тел. +359 988 805 923 или ни пишете на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги

Виж подобни статии

Сгради с клас „MD - УМНИ СГРАДИ”

3D Визуализации и Рекламиране на Сгради

3D Визуализации и моделиране

3D визуализация екстериор фасада речен камък