Вие сте тук: Начало / Блог / » Оформяне на двор и градина / Как да направим планировка на частен двор

Планировка на двор за семейна къща

За да се достигне до правилно композиционно оформяне на парцела е много важно около къщата да се оформи красиво и функционално дворно пространство. Предварителното изграждане на 3D модел и последваща визуализация ни дава възможност на екрана да огледаме и разместим правилно различните сгради и постройки, необходими на семейството, както и местата за отдих и развлечение.

Как да направим това? Съветът на Моневи Дизайн е предварително да се състави списък на задължителните и допълнителни обекти. Задължителни са стопанските постройки, комуникационните връзки и техническите съоръжения необходими за експлоатация и подръжка на енергоефективна къща. Допълнителни са декоративните постройки, зелените и водни площи, и всичко свързано с облагородяване на парцела за достигане на естетически, привлекателен вид.

Да направим списък на обектите, които са препоръчитени в собствен двор:

Гараж или паркомясто;

Стопански постройки – летни кухни, помещения за домашни животни, работилници, ателиета;

Свързващи пътеки и алеи;

Места за почивка – беседки, бани, спортни площадки, барбекю, басейн;

Зелени насаждения – градини, зелени и цветни площи, овощни дръвчета и лози, други декоративни разстения;

Фонтани, водопади, художествени композиции от различни естествени и изкуствени материали.

   

След направата на този списък, трябва правилно да разместим тези обекти, с техните геометрични обеми, спазвайки нормите и правилата за строително застрояване, здравословни и безопасни условия за експлоатация и санитарно-хигиенни изисквания. За да облекчим процеса на планиране, дворното пространство може условно да се раздели на няколко зони:

Жилищна зона;

Зона за стопански постройки;

Зелена зона;

Зона за отдих.

3D визуализация на реализиран проект: Семейна къща с благоустрояване около нея

Нормативните изисквания, които трябва да се спазват са задължителни, за да нямаме проблеми със съседите, сегашни или бъдещи. Но за да се постигне функционалност и естетика, при спесифичните възможностите на всяко дворно място, екипът на Моневи Дизайн, ще ви помогне със своя опит в изграждането на предварителни 3D визуализации, и след като на проект постигнем удовлетворение на вашите изисквания, ще направим бюджет и построим желаното от вас благоустрояване на семейния двор.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги

Виж подобни статии

Вертикално планиране на дворното пространство

Площадки в двора от камък гнайс и клинкер

Оформяне на дворно пространство

3D визуализации на дървени беседки