Вие сте тук: Начало / Блог / » Автоматизация на умен дом / Технологията Z-Wave в умен дом

Fibaro и Zipato с технологията Z-Wave

Екипът на Моневи Дизайн предлага интериорни и екстериорни триизмерни визуализации, при внедряване на автоматизирани системи за управление на умни къщи. На предварително изградения модел се разполагат на всеки етаж, по фасадата, по двора всички сензори, датчици, камери и изпълнителни устройства с техните реални технически параметри. Това позволява на монитора да се изследва покритието на всички зони подлежащи на автоматизирано следене и управление, осигуряващо взаимнодействие и фунционалност на интегрираната система, при модерна архитектура и дизайн с висок комфорт на жилищната среда. За да бъде една сграда енергоефективна и комфортна за живот, или работа, е необходимо в нея да бъдат внедрени много уреди и инсталации, осигуряващи оптимално осветление, отопление, климатизация, сигурност и забавление. Но за да се постигне реален резултат при експлоатацията на такова разнообразие от уреди и системи за бита е необходимо те да се управляват според нуждите на обитателите, и да се проследят енергийните резултати и постигнати икономии от използването им.

Особенно подходящ за тези цели на домашната автоматизация е безжичния протокол Z-Wave, който е съвместим с различни производители на устройства използвани при създаване на мрежа за управление на уреди използвани в дома.

Какво може да се управлява с технологията Z-Wave:

 Управление на осветление (релета, димери), щори и врати;

 Управление на жалюзи и други еликтрически двигатели (10-230V);

 Включване/изключване на всякакви товари да 3,5 kW (вгражда се модул в контакта, или се управлява реле);

 Дистанционно управление;

 Управление на отопление (подово отопление със защита от прегряване, електрически котли и радиатори захранване с топла вода);

 Управление на климатици (интерфейс за пулт на управление);

 Инициализация на настъпили събития (датчици за движение, отваряне на врати, прозорци, изтичане на газ и вода;

 Мониторинг на различни състояния (датчици за температура, влажност, осветлание, задименост и др.

В следващите статии Моневи Дизайн ще ви представи лидери в производството на безжични системи и устройства за автоматизация на вашия дом, вила, офис и дворно пространство Fibaro и Zipato.

Fibaro се отличава с изключително интуитивен интерфрейс, оригинален дизайн и високо качество на устройствата. Съвместим е само със системата Z-Wave, но може да покаже и текуща позиция на щори, завеси, тенти и др.

Zipato е модулна система, която позволява инсталирането на допълнителни модули, за контролиране на устройства на различни честоти и стандарти. ( KNX-кабелна система, ZigBee-приложение ориентирано към безопасно предаване на данни по мрежови устройства).

И двете системи предлагат различни възможности за автоматизация на дома. Ще обсъдим вашите желания и ще ви предложим оптимален вариант за автоматизирана система за управление, при бюджет, дизайн, качество и функционалност, удовлетворяващи вашите изисквания.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги

Виж подобни статии

Автоматизирани системи за управление на умни къщи

Умна къща с контролер Fibaro Lite-основни настройки

Контролер Fibaro Home Center Lite

Енергоефективни сгради клас "MD-Умни сгради" - част 1