Вие сте тук: Начало / Блог / » Автоматизация на умен дом / Умна къща с контролер Fibaro Lite-основни настройки

Първоначални настройки на контролер Fibaro Home Center Lite за автоматизация на умна къща.

Екипът на Моневи Дизайн Ви предлага автоматизирано управление на умна къща с контролер Fibaro Home Center Lite. Устройството с допълнително необходимите датчици и изпълнителни устройства можете да закупите от нас, като предлагаме монтаж и експлоатационна поддръжка. За наши постоянни клиенти сключваме договори с преференциални условия и цени.

Подключване и настройка контролер за домашна автоматизация
Fibaro Home Center Lite

Включваме контролера в стандартна мрежа ~220V, и компютърна мрежа. На гърба до антената има бутон, който също трябва да включим. След това намираме контролера с използването на програмата Fibaro Finder, може да се свали от адрес Fibaro Finder, и инсталираме на собствения си компютър. Отваряме браузера в който работим и виждаме интерфейса на контролера. Работим на английски език. След въвеждане на user/password по подразбиране admin/admin, попадаме в панела за управление на системата.

В горната част на прозореца се намира панела за съобщение, поле за съобщения от системната папка, информация за сезон, време и дата. След това има група иконки за горно меню, което се дублира в дясната част на прозореца. Организацията на менютата е направена така че е лесна за ориентация. Да видим системните настройки. На първа страница виждаме серийния номер на контролера, MAC адрес и версията. След това има пунктове за избор на главните датчици за температура, влажност и осветление. Има и бутон за предварително обновяване (рестартиране). По подразбиране контролера получава автоматично мрежовия адрес на сървъра, но може да му се назначи и постоянен адрес, което позволява да се работи със системата и през мобилна мрежа. Регионалните настройки позволяват да се избере местоположение ( за получаване на прогноза за времето), часова зона, единици за температура и скорост на вятъра.

Определени са няколко опции за мрежата Z-Wave. Има възможност да се определи интервал за опресняване на информацията, да се преконфигурира принудително, изчистване паметта за натрупаната информация за разход на електричество, изключване на захранването. При големи и сложни проекти има възможност за създаване на резервни копия.

Това са първоначалните настройки при включване на контролера Fibaro Home Center Lite. В следващите статии ще разгледаме опциите за автоматизирано управление на умна къща при произволно избрана от нас конфигурация.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги

Виж подобни статии

Автоматизирани системи за управление на умни къщи

Контролер Fibaro Home Center Lite

Енергоефективни сгради клас "MD-Умни сгради" - част 1

Технологията Z-Wave в умен дом