Вие сте тук: Начало / Услуги / Саниране "МD Умни сгради" / Фасади - архитектурни решения, дизайнерски елементи и профили

Архитектурни решения фасади.
Дизайнерски елементи и профили

Архитектурното оформяне на фасадите на сградите е отговорен творчески процес, които трябва да придаде стил на формите и пространствените решения, съвременна динамика на екстериорния дизайн и да отговаря на Вашите изисквания за функционалност и модерен архитектурен облик на сградата.

Предложенията на MD Creative Studio за архитектурни решения, се основават на високотехнологични новости в 3D визуализациите, със задължително търсене на рационални енергоефективни приложения, като винаги целта е целесъобразност на всеки вложен елемент.

3D визуализация на реализиран проект: Дизайнерски елементи керамична фасада с топлотехнически ефект.

Акцентът е в използването на декоративни елементи с полезни свойства за енергоефективността и дълговечността на обвивката на сградата.

В зависиомост от възможностите за архитектурни решения и желанието на клиента, използваме следните елементи за фасадите, с които постигаме рационална и чиста естетика:

1. Засенчващи елементи:

Външни щори;

Сенници;

Перголи;

Двойни фасади.

2. Дограма и стъклопакети с високи топлоизолационни показатели.

Дизайнерските елементи, обемни рамки, фризове и пиластри са подбрани като материал и поставени на места, където помагат за ограничаване проникването на въздух и повишаване топлоизолационните характеристики на обвивката. Подпрозоречните первази предпазват от проникване на влага в топлоизолационния пакет и ограждащите стени.

3. Декоративни елементи от фасадни профили:

Парапети и балюстради;

Корнизи и первази;

Рамкови и линейни профили;

Колони с капители и бази;

Арки;

Ъглови и ключови профили.

Архитектурният детайл е елементът, който изпъква в цялата композиция на една сграда, но за да се получи предварителна представа за бъдещия стил чрез детайлна реалистична визуализация, MD Creative Studio ви предлага изграждането на точен 3D модел, чрез който се виждат всяка линия, щтрих или витраж, интегрирани в цялостна картина.

Материалите, от които се изработват елементите са различни – дърво, камък (естествен и изкуствен), различни видове бетони, EPS (стиропор с голяма плътност). Видът и материалът на елемента се подбират в зависимост от общата композиция и предназначението му:

Дизайнерски акцент;

Реклама;

Топлоизолация;

Влагозащита;

Защита от външни въздействия.

4. Избор на цвят и декор. Отчитат се множество фактори:

Архитектурен облик на района;

Местоположение, планина, море, урбанистична среда;

Изложение и степен на огреваемост на слънцето;

Характеристики на ландшафта;

Лични предпочитания на собствениците.

Цветовете с които работи MD Creative Studio обхващат широк диапазон от бяло до плътно сиво, цветове на керамика, камък, дърво и цветовете на стъклото. Изборът винаги е съобразен с топлотехническите характеристики на всяка фасада, устойчивост на слънчева радиация и дълготрайност и устойчивост на цвета.

5. Избор на финишно покритие на фасадната плоскост се определя от нейните технически и експлоатационни свойства. Използват се различни видове в зависимост от материала и технологията на полагане:

Мазилки – циментови, вароциментови, полимерни, циликатни и силиконови с подходяща структура и големина;

Облицовъчна тухла;

Каменна облицовка;

Структурни фасади от стъкло и метал;

Дървени облицовки;

Сайдинг – PVC хоризонтални ламели

Задъжително се съблюдават следните свойства – дъловечност и неизменяемост във времето, предпазване от проникване на влага, паропропускливост, устойчивост на UV лъчение.

Ако имате нужда от помощ при направата на екстериорния проект за Вашия дом се свържете с нас, като ни се обадите или ни пишете.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги

Виж подобни статии

Строителство на Къщи в самостоятелен парцел

Енергоефективни фасади на къщи и покриви