Вие сте тук: Начало / Услуги / Автоматизация и управление "МD Умни сгради" / Интегрирани системи за управление ''Умни сгради"

Интегрирани системи за управление на сгради с клас „MD - УМНИ СГРАДИ”

Предложението на MD Creative Studio за въвеждане на автоматизирани системи за управление на сгради с клас „MD - УМНИ СГРАДИ” е с цел отимизиране на необходимите усилия и време на обитателите, за ефективното използване на многобройните налични и външно управляеми системи, вградени в съвременния дом.

Предлагаме автоматизирано управление в сграда на:

Средата в дома (температура, влажност, чистота на въздуха, осветление) и други параметри характерни за вътрешността на сградата;

Сигурността и безопасността в дома (алармени устройства, задимяване, изпускане на газ, наводнение);

Домашните уреди (климатик, печка, пералня, съдомиялна, хладилник, телевизор) и други уреди за домашно ползване;

Разхода на енергия и други ресурси в бита (ток, газ, вода);

Наблюдение при необходимост на живущите в дома, предимно възрасни хора и деца.

Интегрираната система за управление на умни къщи, позволява наблюдението на средата и обитателите в сградата с възможности за активни реакции при следните ситуации:

1.Възникване на прости събития.

Код за достъп;

Пожароизвестване;

Управление осветление.

2.Възникване на сложни събития – обработка на предварително запазени данни в процесорна система, които са получени от сензори и датчици вградени в сградата.

Обработката включва сравнение на тези данни с предварително дефинирани параметри или зададено сценарии. Примери за такива събития са:

Управление на температурата в зависимост от промяна на слънчевото огряване в различните части на деня, чрез регулиране засенчване на прозоречни отвори и включване на активна вентилация и отопление/охлаждане;

Системи, които следят жизнените функции на обитателите на дома или състоянието на даден обект.

3.Мониторинг и управление на устройства и уреди за оптимизиране на енергийните разходи, във връзка с опциите за енергийна ефективност на дома.

Примери:

Осветеност на различни функционални зони;

Температура, влажност и чистота на въздуха;

Кухненски уреди и параметри за съхраняване и приготвяне на хранителни продукти и напитки;

Музикални уредби, телевизори и компютърни програми за приложен софтуер;

Системи за поддръжка на дворното пространство, водни площи и басейни;

Водни и въздушни процедури за релаксация и лечение.

С въвеждането на автоматизирани системи за управление Моневи Дизайн извършва ефективен контрол на осветление, отопление, въздушна среда, кухнененски уреди, инсталации и прибори в банята, видео наблюдение, домашна видео и аудио техника, компютри с приложен софтуер, и други уреди и устройства в къщата, подлежащи на електронен контрол.

Всички повтаряеми и зависещи от едни и същи условия дейности във вашия дом и градина, могат да бъдат изцяло поверени на централния компютър, и чрез избиране на определени функции с дизайнерски оформени приложения, да се управляват сложни уреди и системи по предварително зададен сценарий.

Ако имате нужда от помощ при направата на интегрирани сградни системи, се свържете с нас, като ни се обадите на тел. +359 988 812 830 или ни пишете на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

360 3D video 3D проекти LED Осветление Автоматика Нови технологии Окачени тавани Оформяне двор Саниране Съвети Умни сгради Услуги